Kunst van de Overkant.

'Kunst van de overkant'


Van 26 oktober t/m 11 november 2018 steken 5 leden van de Limburgse Kunstkring de Maas over en exposeren recent werk in 'The gallery'                             


De Limburgse Kunstkring (NL)


De Limburgse Kunstkring is een kunstenaarscollectief dat in 1910 werd opgericht en haar huidige leden zijn afkomstig uit Nederlands- en Belgisch Limburg.

De Limburgse Kunstkring stelt zich ten doel:

* Het mede bevorderen van een optimaal kunstzinnig klimaat in de regio.

* Het bieden van een professioneel samenwerkingsverband, waarbinnen aan de leden ruimte geboden wordt voor onderlinge samenwerking en uitwisseling van ideeën en ervaringen op organisatorisch, cultureel en artistiek niveau.

* Het bieden van een platform waarop de aangesloten kunstenaars zich profileren.


Nic Heffels Zoekt in zijn werk naar de essentie door het verleggen van grenzen, selecteren en weglaten, vereenvoudigen en abstraheren. Het wekken van suggesties heeft voor hem meer waarde dan het noteren van zijn waarnemingen.


Jos Solberg zoekt in zijn landschappen de interactie tussen techniek, coloriet, esthetiek en filosofisch gedachtegoed, om zo het uiteindelijke beeld te bepalen dat al schilderend bijna als vanzelf ontstaat.


Jacob Muys heeft de natuur en zijn directe omgeving als bronnen waaruit hij zijn beelden put. In het Limburgse land doet hij ideeën en indrukken op die in het atelier  vertaald worden in naturalistische abstractie.


Clemens Maassen studeerde architectuur, hetgeen goed zichtbaar is in zijn werk. Iets maken zit bij hem in het bloed. Hij maakt tekeningen, meubels, installaties en schilderijen. Het bedenken en maken gaan daarbij meestal hand in hand.


Cees Alfrink werkt vanuit een geschetst concept de voorstelling verder uit, waarbij het beeldende verhaal tenslotte zijn inhoud krijgt. Uiteindelijk wordt niet de weergave van de gebeurtenis, maar de compositie, bepalend voor het grafische eindresultaat.


Clemens Maassen

Datum

van 26 okt. / 11 nov. 2018

Openvr., za. en zo. van 14u00 tot 18u00Categorie

Schilderkunst en Grafiek

Cees Alfrink

Jos Solberg

Nic Heffels

Jacob Muys